Saxofoonles Alkmaar | info@saxofoonlesalkmaar.nl
Saxofoonles Alkmaar

Jenneke Gerritsen 

                                                          foto Martin Rozema.              

Mijn naam is Jenneke Gerritsen.

Ik ben gediplomeerd saxofoondocente. Ik studeerde klassiek saxofoon. Eerst aan het Conservatorium Alkmaar, bij Karel Bruin, waar ik in 1992 afstudeerde als Docerend Musicus. Vervolgens in Amsterdam, waar ik studeerde voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium bij Ed Boogaard. Deze studie rondde ik af in 1994. Sindsdien heb ik vele cursussen en bijscholingen gedaan, zoals lichte muziek/improvisatie, ensemble-leiding, Muziek op schoot, modules op het gebied van pedagodiek en onderwijskunde ( aan de  VU en OU). Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen als docent en als muzikant.Ik wil in mijn lessen een breed aanbod kunnen aanbieden; van klassiek tot pop/jazz.

Ik geef les aan beginners en gevorderden, privé-lessen en groepslessen. Ik heb jarenlang ervaring in het geven van saxofoonles, het leiden van ensembles, verzorgen van muzieklessen op (basis)scholen en het geven van cursussen Muziek op Schoot. Ik heb bij verschillende muziekscholen gewerkt. Ik ben saxofoondocent bij Kunstenschool Artex , bij Muziekschool Da Capo in Schagen en bij Breez Harmony in Breezand. Ik gaf muziekles als cultuurcoach muziek voor Kranenburgh, Bergen en Artiance, Alkmaar en verzorgde naschoolse muziekactiviteiten voor kinderen. Onder de noemer "Doremifasolleke" bied ik cursussen muziek aan voor kinderen in Wijkcentrum de Daalder in Alkmaar. 

Als muzikant speel ik graag klassieke muziek , maar ook jazz en pop. Ik speel altsaxofoon in het Zephyr Saxofoonkwartet . Ik was van 2000 tot 2014 lid van de Burn Brigade Bigband , speel momenteel lead-alt in de Alkmaarse Bigband, val regelmatig in bij het Amsterdam Funk Orchestra o.l.v. Efraim Trujillo. Ik ben te horen op altsaxofoon in het Zephyr Saxofoonkwartet. En ik speel alt- en sopraansax in twee duo's ; Met pianiste Karin van Buijtene vorm ik het duo Gerritsen&vanBuijtene en ik speel licht klassiek repertoire met harpiste Colet Nierop . Ik maak deel uit van twee trio's ; "Sister Shug" en  "Rauwe Vrouwen" waarmee ik popnummers speel.  

                                        

 

google6b795acbcae554ea.html