Saxofoonles Alkmaar

Sister Shug

Sister Shug bestaat uit drie muzikale vakvrouwen. Ze spelen eigenhandig verbouwde popnummers in een verassende mix van sugar and spice.  

Trio Sister Shug bestaat uit zangeres/pianiste Renée Koper, gitariste Charmayne Sijm  en Jenneke Gerritsen op saxofoon, fluit en backing vocals.     

     

Renée en Charmayne ontmoetten elkaar op het conservatorium waar zij beiden studeerden. Jenneke en Renée zijn collega-muziekdocenten en leerden elkaar kennen als invaller bij een andere band. Het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed, dat de dames besloten dat het zonde zou zijn om niet vaker samen muziek te maken. Zo ontstond in oktober 2017 Sister Shug. Ze spelen eigenhandig verbouwde pop- en  jazznummers. Nummers die normaliter door een hele band worden gespeeld, worden door Sister Shug in een kleine, semi-akoestische bezetting vertolkt. Dit vraagt creatieve aanpassingen en dat pakt vaak verrassend uit. 

De naam Sister Shug is afgeleid van Shug Avery, de zangeres die in de film "The Colour Purple"  Ms Celie's Blues zong.    

 

 

Shug Avery in The Colour Purple 

 

 

Een inspirerend voorbeeld van een krachtige muzikante die wist wat ze waard was. Ms Celie's Blues is dan ook steevast het openingsnummer van Sister Shug. Gevolgd door een mix van lekkere pop- en jazz nummers. Verder wordt " Shug" ook wel gebruikt  als afkorting van "sugar" (oftewel sweetheart). Dat komt goed uit, want naast pittig zijn de drie muzikantes niet bang om zoet te zijn. Hun liefde voor mooie liedjes uit zich in sfeervolle vertolkingen van popnummers. Niet alleen spice, maar ook sugar!     

 

Volg ons op facebook! 

 

Klik hier om te ontdekken wanneer Sister Shug speelt.

Neem hier contact op voor info en boekingen.
Download hier een biografie van Sister Shug 

 

Saxofoonles Alkmaar  |  info@saxofoonlesalkmaar.nl
google6b795acbcae554ea.html