Saxofoonles Alkmaar

 

Zephyr Saxofoonkwartet

Het Zephyr Saxofoonkwartet werd opgericht in de zomer van 2016. Hun programma is zeer divers . Op muzikaal gebied laveren zij tussen verfrissende bries en woeste wervelwind. In eerste instantie speelde dit kwartet voornamelijk werken van Astor Piazzolla. Later werd het repertoire uitgebreid met klassieke werken, oorspronkelijk voor deze bezetting geschreven stukken en bewerkingen voor saxofoonkwartet. Ook het lichtere genre staat op het programma van het Zephyr Saxofoonkwartet ;  jazz en popmuziek komen prima tot hun recht in bewerkingen voor vier saxofoons. 

De naam Zephyr komt uit de Griekse Mythologie. De godheid Zephyros was één van de vier windgoden en de personificatie van de westenwind, welke werd beschouwd werd als een zeer gunstige wind. Zephyros sprak tot de verbeelding van vele muzikanten: Platenlabels, saxofoonmerken werden naar hem vernoemd. Componisten (o.a. Bach, Debussy) en muzikanten (o.a. The Red Hot Chili Peppers) lieten zich inspireren door de god van de Westenwind. Zo ook de bevriende saxofonisten van het Zephyr Saxofoonkwartet. Zij openen hun concerten steevast met een eigen bewerking van " Ein Angenehmer Zephyrus" van J.S. Bach . 

Klazien de Vries, Jenneke Gerritsen en Esther Hoek kennen elkaar uit hun studietijd aan het Alkmaars Conservatorium en het sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Zij speelden tot 1996 in het saxofoonkwartet Quattro Venti. In het Zephyr Saxofoonkwartet zijn zij na jaren weer herenigd en gaan zij verder waar zij gebleven waren: met hart en ziel muziek maken! Sinds april 2018 waart er met de komst van Patricia Swart een frisse wind door het kwartet. Zij is een oud-leerling van Esther en heeft enkele jaren geleden haar conservatoriumstudie saxofoon afgerond in Zwolle.

Het Zephyr Saxofoonkwartet kan schijnbaar moeiteloos aanwakkeren tot stormkracht. Laat U omverblazen door   

Esther Hoek - sopraan saxofoon

Jenneke Gerritsen- altsaxofoon

Klazien de Vries- tenorsaxofoon

Patricia Swart -baritonsaxofoon

 

Hier is een filmpje te zien van het Zephyr Saxofoonkwartet

Voor meer info en boekingen : klik hier

Download Bio Zephyr Saxofoonkwartet (3).docx

Download hier  een bio van het kwartet

Hier is te zien wanneer het Zephyr Saxofoonkwartet speelt

Volg het Zephyr saxofoonkwartet op facebook 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saxofoonles Alkmaar  |  info@saxofoonlesalkmaar.nl
google6b795acbcae554ea.html