Saxofoonles Alkmaar

Saxofoniste  Jenneke Gerritsen

 

                                

 

                                                                                                foto Marco Heemskerk

 

 

Saxofoniste Jenneke Gerritsen begon op 16 jarige leeftijd met saxofoonspelen, omdat ze recht in het hart geraakt was door de klank van de saxofoon.  Ze speelde toen al een aantal jaren dwarsfluit, maar wilde graag meer popmuziek kunnen spelen in een band. Ze heeft de saxofoon vervolgens nooit meer los kunnen laten.

 

Ze ging klassiek saxofoon studeren. Eerst aan het Conservatorium Alkmaar, bij Karel Bruin, waar ze afstudeerde als Docerend Musicus. Vervolgens in Amsterdam, waar ze studeerde voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium bij Ed Boogaard. Deze studie rondde ze af in 1994. Sindsdien heeft Jenneke lesgegeven op diverse muziekscholen als saxofoondocente en als privé-docent. Als muzikant kan ze haar passie kwijt in verschillende stijlen en bezettingen. Van popbands , Bigbands  tot klassieke muziek.       

 

Jenneke speelde in verschillende big bands; De Burn Brigade Bigband,de Alkmaarse Big band en ze viel regelmatig in bij de Amsterdam Funk Orchestra o.l.v. Efraim Trujillo.

 

 

Jenneke maakte nog regelmatig uitstapjes naar de klassieke muziek. Ze vormde een duo met o.a. met pianiste Karin van Buijtene en met harpiste Colet Nierop. Met deze laatste vormde ze, samen met zangeres Stephanie Kramer ook het trio "Rauwe Vrouwen".

In oktober 2017 richtte Jenneke trio 'Sister Shug' op. Een pittig trio dat ook de zoete kant niet schuwt. Met Renée Koper ( zang) en Charmayne Sijm ( gitaar) brengen zij een mix van lekkere popnummers. Sugar and spice!

Samen met Patricia Swart ( baritonsax), Klazien de Vries ( tenorsax) en Esther Hoek ( sopraansax) vormt Jenneke het Zephyr Saxofoonkwartet . Hierin neemt Jenneke de altsaxofoon voor haar rekening. Het kwartet heeft veel werken van Astor Piazolla op hun programma staan. Daarnaast put het kwartet uit het rijke repertoire dat voor deze bezetting is geschreven en spelen zij bestaande arrangementen voor saxofoonkwartet, aangevuld met zelfgeschreven arrangementen.  

In 2018 startte Jenneke samen met collega-saxofoniste Roos Manshanden de volledig uit vrouwen bestaande latin big band de Lowland Latinas.  

In de soul/funk band Cherry Moon maakte Jenneke deel uit van de blazersectie. Ze nam de saxofoon en fluit-partijen voor haar rekening en zong backing vocals.  

Sinds spetember 2021 speelt Jenneke weer mee met de Burn Brigade Bigband. Ze speelde hier tussen 2000 en 2014 altsax, sopraansax en fluit. Na een afwezigheid van 7 jaar is ze weer van de partij bij deze avontuurlijke bigband.

 

 

 

 Saxofoniste Jenneke Gerritsen is te volgen op facebook 

 

 

 

 

                         foto Martin Rozema

 

update jan '20

Saxofoonles Alkmaar  |  info@saxofoonlesalkmaar.nl
google6b795acbcae554ea.html