Saxofoonles Alkmaar | info@saxofoonlesalkmaar.nl
Saxofoonles Alkmaar

Saxofoniste  Jenneke Gerritsen

 Foto Babet 2b-foto, nov '17

Saxofoniste Jenneke Gerritsen begon op 16 jarige leeftijd met saxofoonspelen, omdat ze recht in het hart geraakt was door de klank van de saxofoon.  Ze speelde toen al een aantal jaren dwarsfluit, maar wilde graag meer popmuziek kunnen spelen in een band. Ze heeft de saxofoon vervolgens nooit meer los kunnen laten.

 

Ze ging klassiek saxofoon studeren. Eerst aan het Conservatorium Alkmaar, bij Karel Bruin, waar ze afstudeerde als Docerend Musicus. Vervolgens in Amsterdam, waar ze studeerde voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium bij Ed Boogaard. Deze studie rondde ze af in 1994. Sindsdien heeft Jenneke lesgegeven op diverse muziekscholen als saxofoondocente en als privé-docent. Als muzikant kan ze haar passie kwijt in verschillende stijlen en bezettingen. Van popbands , Bigbands  tot klassieke muziek.       

                    

Jenneke speelde altsax, sopraansax en dwarsfluit in de begeleidingsband van singer/songwriter Guido van de Meent en in de Burn Brigade Bigband  en de Alkmaarse Big Band.  Ze was te horen als altsaxofoniste in de muzikale vertelling “Sax en Zo” over het leven van Alolph Sax, de uitvinder van de saxofoon .

Momenteel speelt ze lead alt in de Alkmaarse Big band.  Ze valt regelmatig in bij de Amsterdam Funk Orchestra o.l.v. Efraim Trujillo .

 

 

Ook maakt ze klassieke muziek samen met harpiste Colet Nierop. Colet en Jenneke hebben elkaar leren kennen als collega’s bij Kunstenschool Artex. Hun samenwerking als muziekdocenten én hun vriendschap leidde ertoe dat zij,  benieuwd geworden naar de ongebruikelijke combinatie van hun instrumenten, een programma van saxofoon en harp samenstelden. Een verrassend mooie samenklank was het gevolg.

Daarnaast vormt Jenneke een  duo met pianiste Karin van Buijtene. Zij spelen met liefde originele werken voor saxofoon en piano. Maar ook bewerkingen van klassieke stukken. 

Jenneke is onderdeel van het trio 'Rauwe Vrouwen' , samen met Colet Nierop (harp,backing vocals) en Stephanie Kramer (zang, percussie,gitaar). Ze spelen voornamelijk popmuziek. Mooie, ontroerende nummers worden afgewisseld met swingende songs. Naast sopraansaxofoon en altsaxofoon speelt Jenneke in deze bezetting ook dwarsfluit en neemt ze backing vocals voor haar rekening. 

In oktober 2017 richtte Jenneke trio 'Sister Shug' op. Een pittig trio dat ook de zoete kant niet schuwt. Met Renée Koper ( zang) en Charmayne Sijm ( gitaar) brengen zij een mix van lekkere popnummers.  Sugar and spice!

Samen met Ben Wezel ( baritonsax), Klazien de Vries ( tenorsax) en Esther Hoek ( sopraansax) vormt Jenneke het Zephyr Saxofoonkwartet . Hierin neemt Jenneke de altsaxofoon voor haar rekening. Het kwartet heeft veel werken van Astor Piazolla op hun programma staan. Daarnaast put het kwartet uit het rijke repertoire dat voor deze bezetting is geschreven en spelen zij bestaande arrangementen voor saxofoonkwartet, aangevuld met zelfgeschreven arrangementen.  

 

foto's Kitty Mertz juli 2017 

 

Saxofoniste Jenneke Gerritsen is te volgen op facebook 

 

                                     foto Martin Rozema

 

update jan '18

google6b795acbcae554ea.html